Szafa do sezonowania dojrzewania mięsa 352 l 170 W 695x760x1720 mm
Symbol:
1025850
Dostępność:
Mało
15
szt.
Cena:13849.96
Cena:13849.96
szt.
Zamówienie telefoniczne: 453107037
Dostępność i dostawa
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
0
Kurier (Pobranie)0
Odbiór osobisty0
Kurier0
Paczkomaty InPost12
Poczta Polska35
Poczta Polska (Pobranie)40
Kod kreskowy:
EAN:
8711369204962
Kod producenta: 204962 Szafa do sezonowania mięsa firmy HENDI oferuje kontrolowane środowisko do dojrzewania mięsa, dzięki któremu można uzyskać niezwykle kruche i smaczne mięso. Szafa została zaprojektowana tak, by doskonale odwzorować mikroklimat wykorzystywany do tradycyjnego, naturalnego dojrzewania mięsa. Równocześnie, innowacyjna technologia umożliwia stałą kontrolę nad procesem sezonowania poprzez utrzymywanie stabilnej wentylacji, regulowanej wilgotności powietrza oraz sterylizacji. Przeszklenie drzwi zostały wykonane z 2 warstw hartowanego szkła powlekanego niskoemisyjnego, co zwiększa wydajność energetyczną szafy poprzez blokowanie promieniowania UV oraz przedostawania się ciepła z zewnątrz. Pojemnik na wodę destylowaną wykonany jest z tworzywa ABS - wodę destylowaną należy uzupełnić ręcznie. Urządzenie posiada dwa alarmy: alarm dźwiękowy, który sygnalizuje niską wilgotność poniżej 15% i konieczność uzupełnienia wody oraz alarm sygnalizujący drzwi pozostające otwarte przez więcej niż 3,5 minuty. Jest to zabezpieczenie przed niekontrolowanym zaburzeniem warunków panujących w komorze. Wbudowana lampa UVC do sterylizacji zapobiega rozwojowi bakterii i gwarantuje bezpieczne środowiska dla mięsa. Po otwarciu drzwi szafy w trakcie procesu sezonowania bakterie nie będą miały szansy się rozwinąć. Chłodzenie wymuszone wentylatorem zapewnia odpowiedni poziom cyrkulacji powietrza. Obudowa, rama drzwi i uchwyt drzwi oraz akcesoria zostały wykonane ze stali nierdzewnej AISI 304. Cechy produktu:
- Odpowiednie warunki do sezonowania mięsa: termiczne, wentylacyjne i wilgotnościowe,